Συμβολική κατάληψη στη Νομαρχία Χανίων, για το Αποπηγάδι
Χανιά 9/04/2010
Ο περιφερειάρχης Κρήτης κύριος Καρούντζος αθέτησε την δημόσια υπόσχεση που είχε δώσει στο δημαρχείο Καντάνου, σε ανοικτή σύσκεψη με τους κατοίκους, σύμφωνα με την οποία πρώτα θα ελέγχονταν η νομιμότητα του φακέλου για την εγκατάσταση των τριών ανεμογεννητριών στην «Στρογγυλή Κορφή» στο Αποπηγάδι από την «Αιολική Μουσούρων», θυγατρική μεγάλης πολυεθνικής, και στη συνέχεια θα συναντιόταν ξανά με τους κατοίκους για την τελική απόφαση.
Μέχρι τότε σύμφωνα με την υπόσχεση του καμία εργασία από την εταιρεία δεν θα γινόταν στο Αποπηγάδι.
Αντί αυτών όμως στις 8 Απριλίου 2010 η εταιρεία ξεκίνησε ξανά τις εργασίες της καταπατώντας τις περιουσίες μας προκλητικά, πάλι με την συνοδεία ισχυρών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων (ΤΑΕ).
Η εταιρεία εκτός από το προσωπικό της συνοδευόταν και από τους «μπράβους» της που απείλησαν και χτύπησαν τους νόμιμα διαμαρτυρόμενους κατοίκους που παραβρέθηκαν στην περιοχή για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους και τον τόπο τους και με διαταγή και πραγματοποίηση συλλήψεων, συνέχισαν την διάνοιξη του δρόμου που είχαν αρχίσει από την προηγούμενη νύκτα με τους φακούς!
Ο Καντανιώτης βουλευτής Χανίων κύριος Δαμιανάκης κάτω από την πίεση των κατοίκων και τις μαζικές συλλήψεις επισκέφτηκε επιτόπου το χώρο των συλλήψεων στο Αποοπηγάδι και υποσχέθηκε ότι οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, ότι θα σταματήσουν για δυο μέρες οι εργασίες και θα αποχωρήσουν τα ΤΑΕ, εν όψει της σύσκεψης που θα γινόταν την επομένη, 9/4/2010 το μεσημέρι, στην Νομαρχία Χανίων, με τους κατοίκους, τον εισαγγελέα, τον αστυνομικό διευθυντή, τους βουλευτές, τους δημάρχους, και τις υπηρεσίες.
Πράγματι στις 1.30 στη Νομαρχία Χανίων συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι στον αγώνα μας, οι βουλευτές και οι δήμαρχοι, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής με πρόσχημα την παρουσία των ενδιαφερομένων πολιτών(!) ματαίωσε τη σύσκεψη.
Κατόπιν αυτών ομόφωνα οι παρευρισκόμενοι προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη της Νομαρχίας Χανίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από την πολιτεία και τους εκπροσώπους της για την υπόθεση Αποπηγάδι, πο/υ αφορά όλες τις βουνοκορφές και τα νερά της Κρήτης.
Ζητούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε παράνομη εργασία στις περιουσίες μας από τις «αρπακτικές» εταιρείες και η αστυνομία να σταματήσει να προστατεύει προκλητικά τους επίδοξους καταπατητές του τόπου μας.
Να αποσυρθούν όλες οι μηνύσεις που έχουν γίνει στους συμπολίτες μας, με στόχο τον εκφοβισμό και την «εξόντωση» τους.
Το χώρο της κατάληψης επισκέφτηκαν οι δήμαρχοι Καντάνου και Βουκολιών και αποφασίστηκαν έκτακτα δημοτικά συμβούλια, με μοναδικό θέμα το Αποπηγάδι, πρώτα στην Κάντανο(9/04/2010) και έπειτα στις Βουκολιές(12/04/2010).
Κατόπιν αυτών η συμβολική κατάληψη έληξε για να μεταβούμε στην Κάντανο στο δημοτικό συμβούλιο.
Καλούμε το περιφερειάρχη να είναι συνεπής στις υποσχέσεις του.
Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας , Φλώρια , Παλαιά Ρούματα και Σέμπρωνα.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Εκτυπώσιμη μορφή



Send to friend

