Δικάζεται, για μια ακόμα φορά η Στέλλα Αλφιέρη, για τους αγώνες της, για το ιστορικό φαράγγι της Καντάνου

“Δικάζεται, για μια ακόμα φορά η Στέλλα Αλφιέρη, κατηγορούμενη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων Κρήτης, για την υπόθεση του ιστορικού φαραγγιού.

Την Δευτέρα 3 Μαΐου δικάζεται η Στέλλα Αλφιέρη στο πλημμελειοδικείο Ηράκλειου, κατηγορούμενη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων, Βασίλειο Παλατζά, για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, επειδή “τόλμησε” να αποστείλει επιστολή στις 31/07/2007 στον Υπουργό Πολιτισμού, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Εξωτερικών, στον επίτιμο δημότη Καντάνου κ. Μανώλη Γλέζο και στους τότε βουλευτές Χανίων, υπερασπιζόμενη το αυτονόητο, δηλαδή την τοπική ιστορική μνήμη και την ιστορία του παλαιού λιθόκτιστου δρόμου και του φαραγγιού της Καντάνου.

Είναι γνωστή σε όλους η μάχη που δίνουμε σαν πολίτες, για την ιστορικότητα του δρόμου και του φαραγγιού, όπως είναι γνωστή και η θέση και του κ. Παλατζά που εναντιώθηκε, για τους δικούς του λόγους, στην θετική εισήγηση που είχε καταθέσει στην υπηρεσία της Νεωτέρων Μνημείων η αρχιτεκτόνισσα Ειρήνη Μαγιάφα και στην δική του εισήγηση είχε αναφέρει: «Δεν θα τον χαρακτηρίζαμε (τον λιθόκτιστο δρόμο) ιδιαίτερης τεχνικής σημασίας έργο κατά το άρθρο 2 παράγραφος 2 του νόμου 3028/2002»

Ο κ. Παλατζάς έδωσε τη “δική του μάχη” για να ακυρωθεί η ιστορικότητα του δρόμου, στα πλαίσια της οποίας και με πρόφαση την επιστολή, για την άσκηση “πίεσης”, μήνυσε την κ. Αλφιέρη.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη η γενικευμένη πια τακτική να μηνύονται και να διώκονται οι αγώνες των πολιτών που υπερασπίζονται τον τόπο τους.

Έπειτα από το φαράγγι της Καντάνου και τις δεκάδες μηνύσεις εναντίων της Πρωτοβουλίας και της κ. Αλφιέρι, σειρά έχει πάρει η “υπόθεση Απηγάδι”, στο ξεπούλημα του τόπου μας, όχι μόνο με μηνύσεις αλλά και με μαζικές συλλήψεις και συνεχή παρουσία των ΜΑΤ, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις και ιδιαιτέρως τα γεγονότα που συνέβηκαν την 21η Απριλίου 2010 στον Άναβο, που σηματοδοτούν μια νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία, της πολύπαθης μαρτυρικής Καντάνου.

Σε μια σύγχρονη κοινωνία που θέλει κατ΄ ουσία να είναι και όχι μόνο να ονομάζεται Δημοκρατική, είναι αδιανόητο οι πολίτες, κάτοικοι, να συλλαμβάνονται και να σύρονται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου, όπως σήμερα η Στέλλα Αλφιέρη, που της συμπαραστεκόμαστε.

Πρωτοβουλία Καντάνου για τη Διάσωση, την προβολή και την ανάδειξη του ιστορικού της φαραγγιού.

0
No votes yet
Your rating: Κανένα