Ο ΑΛΜΟΥΝΙΑ, ΤΑ ΜΑΙΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΜΟΥΝΙΑ
Όπως διαπιστώσατε, από τότε που ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ο λαός στην εξουσία σταμάτησαν οι ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΟΥ...
ΕΥΤΥΧΗ, είπα, έσω έτοιμος, μη κτυπήσει το κινητό και κτυπήσεις καμιά γενική γραμματεία, ή κάτι συναφές με ψαχνό στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Ξαφνικά όμως, όπως θα αντιληφθήκατε, μας προέκυψε ο κ. Αλμούνια και μας εξήγησε, ότι το ταμείο είναι μείον και ακόμα απορώ πως αυτός ο κουτόφραγκος, κατάφερε να ανακαλύψει την τρύπα των 298.524.000.000 Ευρώ, πριν μπουν ψύλλοι στα αυτιά κοτζάμ Αλογοσκούφη και Καραμανλή που κρατούσαν τα κλειδιά του μπεζαχτά. Φαίνεται δεν ήξεραν πως πρέπει κανείς να μη ξυπνά μαστούρα κι αποχαύνωση μισή ώρα μετά που θα κλείσει τις πύλες της η Γουώλ Στρήητ και να ανήκει τουλάχιστον στην κατηγορία των αιλουροειδών και ο Κώστας κι ο Γιώργος που είναι φαν των ΓΚΑΝΤ εντ ΣΠΕΝΣΕΡ, ανήκουν, ως γνωστόν, στη συνομοταξία των σεμνών και ταπεινών.
Μπορεί βέβαια να κατάλαβαν πως η οικονομία πνέει τα λοίσθια, και δε μας τόπαν, μη μας πικράνουν... και σαν είδαν πως επέρχεται το μοιραίον φώναξαν τον Παπά Θανάση για το κατευόδιο για να γίνει η κηδεία εν στενώ οικογενειακώ κύκλω...
Έλα όμως που άλλες οι βουλές τους κι άλλη η θεία βούληση του λαού, που ήθελε τον Παπά Ανδρέα και τον Παπά Κωνσταντίνο...
Η συνέχεια είναι γνωστή: Οι παπάδες - έφερε κι ο κ. Αλμούνια τον Παπά Δήμο- δεν βρήκανε τίποτα να θάψουν ε και από τούδε μέχρι να κάμει το θαύμα του ο θεός της Ελλάδος ή κανένα κόλπο γκρόσο ο περιούσιος λαός του, οι πολιτικοί θα προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους και μεις οι υπόλοιποι θα κάνουμε αυστηρή δίαιτα.
Είπα κι εγώ τότε « ΕΥΤΥΧΗ «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και ταπί μεν αλλά ψύχραιμος επέστρεψα στην ιστοσελίδα, αποφασισμένος να αντιμετωπίσω με τις ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΜΟΥ «πάσαν νόσον και πάσαν.... » (κατά Μάρκον 9.35 ) πού ήθελε προκύψει...
Ελπίζω βέβαια να μην επαναληφθεί ο προηγούμενος χαμός, όπου το πράμα είχε φτάσει στο απροχώρητο με το να γιουρουντά ο ένας στον άλλο και το φιλοθεάμον κοινό να ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με σοβαρά θέματα, δηλονότι η οικονομία της χώρας μας πάσχει από χρόνια ακατάσχετη εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία που οφείλεται σε μεταλλαγμένους ιούς (και θυγατέρες) χοίρων, αρπακτικών και ερπετών, που μεταδίδονται δια της χειραψίας και του πάρε δώσε κάτω από τραπέζι.
Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, κύριοι, διότι εκτός τον κ. Αλμούνια με τα μαϊμούνια του έχουμε και το ξαφνικό διαζύγιο της κ. Μενεγάκη, την ολοφυρόμενη του Δημάρχου, τα ολοφυρόματα της αντιπολίτευσης για την πλατεία, που θα γίνει το έλα να δεις με το μπετόν και τις κατευθείαν αναθέσεις σε «θκούς μας» (σημείωση συντάκτη: δικά μας παιδιά), την αναδυόμενη του Κορκίδη, τα ξεφωνητά της κ. Τζιάκη και του κ. Πετράκη για το παλιό γεφύρι που δε λέει να πέσει (λες κι δεν έχετε εσείς οι κακοδικιανοί ολοκαίνουργιες τρεις κοιλαδογέφυρες), τα μαμούνια στο νερό και κάτι δρυάδες, το μαμούνι Tuta absolouta, το Σολανομανώλη, τον Καρυώτη και τους υπόλοιπους στην Σπίνα και μας ανέκυψε κι ο Καλλικράτης, ο οποίος πλέον... επελαύνει με βήμα ταχύ, ελάτε να τον προϋπαντήσουμε, παιδιά στην εξοχή, που θα δημιουργήσει μέγα κοινωνικό προβλημα, αφού οι 1034 σημερινοί δήμοι θα συγχωνευτούν σε 370 και συνεπώς 664 (σ.σ. υπολείπονται 2 για να συμπληρωθεί ο αριθμός 666 του οξαποδώ) δήμαρχοι θα μείνουν απόξω. Έτσι απλά, χωρίς μαύρισμα και εξορκισμούς... «...πάγαινε παιδί μου στον.., οι δήμοι μας τέλειωσαν...».
Εγώ θα πρότεινα, οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ να διοριστούν ΚΛΗΤΗΡΕΣ, αλλά φοβούμαι, μην αλλοιωθούν τα γενετικά χαρακτηριστικά του κλάδου και κινδυνεύσει η φυλετική του καθαρότητα, άσε που θα διαταραχθεί η εργασιακή ειρήνη πριν λυθεί το θέμα ποιος θα φέρνει καφέδες.
Στο Σέλινο βέβαια δεν μπαίνει τέτοιο θέμα, γιατί σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές, μέχρι να γίνει η ενοποίηση των Δήμων, οι Ινδιάνοι Σπιν, Ρουμ, και Σέμπρ θα έχουν παλουκώσει δύο Δημάρχους στο Αποπηγάδι, ενώ ο τρίτος πρόκειται οσονούπω να θυσιαστεί στα θεμέλια του βιολογικού στην Τροχαλού.
Πρόβλημα θα δημιουργηθεί με την έδρα του νέου Δήμου και προτείνω τη λύση της μεταβατικής έδρας ή τη Γαύδο, που είναι δοκιμασμένος τόπος εξορίας σε αρκετή απόσταση και λίγο πολύ σε κεντρικό σημείο της Μεσογείου.
Παρόλα αυτά φίλοι μου πιστεύω ότι ο λαός μας θα ξεπεράσει όπως πάντα αυτά τα προβλήματα, διότι αν θυμάστε, πριν την κρίση είχαμε πρωθυπουργό θεόρατο, εύρωστο και ευτραφή. Ήταν ο καταλληλότερος για την περίοδο των παχιών αγελάδων... Μόλις όμως ήρθε η κρίση, μετά της εκλογές δηλαδή, ο λαός μας αντέδρασε ακαριαία και έκαμε πρωθυπουργό το Γιώργο. Πετσί και κόκκαλο. Λίγες τρίχες, μηδέν λίπος... Αν διαφωνείτε πως δεν είναι ο καταλληλότερος για την περίοδο των ισχνών αγελάδων, προφανώς ανήκετε σε άλλο κόμμα, αλλά αναλογιστείτε: Αν εσείς είχατε, λέω αν είχατε, τη δυνατότητα εκλογής ανάμεσα σ ένα παιδί με εμφανείς ενδείξεις υπερσιτισμού ή σ ένα άλλο που φαίνεται πως δεν έχει να φάει, σε ποιο θα δίνατε τον οβολό σας;
Έτσι σκέφτονται και οι Ευρωπαίοι αδελφοί μας, αγαπητοί μου και δεν θα αργήσει να επαναληφθεί η κορυφαία σκηνή του ελληνικού σινεμά στη κλασική ταινία «Σκληρός άνδρας», όπου την κρατούμενη για χρέη στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλού Σπεράντζα Βρανά επισκέπτεται ο αδελφός της (Χατζηχρήστος) και της λέει:
- Που λες, για τα λεφτά που χρωστάς στην τράπεζα, μη χολοσκάς. Εγώ είμ' εδώ, τ' αδέρφι σου, έτσι θα σ' αφήσω;
Κι εκείνη του απαντά κατασυγκινημένη:
- Αδερφέ μου, να σε φιλήσω ! Είσαι μάρκα άλφα-πι και ψηλά τα ρούχα!
Δοξάζετε, αδελφοί μου, και ευχαριστείτε το θεό της Ελλάδος που τοποθέτησε τις οδυνηρές αυτές δοκιμασίες ( μεγάλη η χάρη τση) στη Σαρακοστή, περίοδο άκρας ταπείνωσης, που οδηγεί στη θέωση. Βοήθειά μας η αγία και μεγάλη Σαρακοστή και το παρακάτω ψήγμα χρυσού, που αλείευσα ( όπως λέμε λαγός στα αγκίστρι σας) και το μεταφέρω αυτούσιο:
« Απορούν ορισμένοι επειδή στη σελίδα μας βρίσκουν χώρο συχνά οι σεβασμιότατοι του τόπου. Θα ήθελαν, μου λένε, περισσότερο γεροντικό, περισσότερη θεολογία, περισσότερη ορθόδοξη βιοσοφία και λιγότερους δεσποτάδες. Μοιάζει σωστή αυτή η γνώμη. Μα, για τον γράφοντα, δεν είναι. Ορθόδοξος που δεν φιλεί το χέρι του δεσπότη του δεν γίνεται.
Συνοδική και δεσποτική ταυτόχρονα η εκκλησία μας. Με οδό σωτηρίας που διέρχεται μέσα από την άκρα ταπείνωση.
Ας έχουμε απόψεις, στάσεις, συμμετοχές και βιώσεις όπου αναπαυόμαστε (σε ένα μοναστήρι, ας πούμε περισσότερο από έναν ενοριακό ναό) αρκεί να χουμε το "ΟΚ" από τον πνευματικό μας. Αλλά ο δεσπότης, δεσπότης.
Η διατήρηση της τάξης μέσα στην εκκλησία διευκολύνει άλλωστε εμάς όλους τους κοσμικούς. Στο δρόμο της θέωσης. Η αντίδρασή μας, αντίθετα, δυσχεραίνει αυτήν την πορεία, χώρια του ότι δεν μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε εάν είναι δική μας, αληθινό, προσωπικό βίωμα και αίσθημα ή... πειρασμική.
Φιλούμε το χέρι του Δεσπότη μας, λοιπόν και προχωρούμε. Ολοι και εμπρώτοις οι κληρικοί».
ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν προχωρούμε, κατά το ρηθέν...
ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ... ("αδέσποτου" κατά την "Ελεύθερη Ώρα") Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου που αναρωτιέται "πώς να ξεχωρίσω ένα παιδί μεταναστών που γεννήθηκε εδώ, όταν ο κάθε ένας που απολαμβάνει της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνας; ....ο Ελληνισμός ποτέ δεν σκέφτηκε με κριτήρια αρίας φυλής. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει άλλα κριτήρια και άλλες αρχές, την ελευθερία του ανθρώπου και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου".
ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ! ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! ο απόστρατος αστυνόμος (όχι μικροβιολόγος) άγιος Αιγιαλείας και (αδελφής πόλης) Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος που διέγνωσε ότι : "Το ελληνικό αίμα μολύνθηκε! Ανακατεύθηκε πιά με το Πακιστανικό, Αφγανικό, τό Ιρανικό, το Ιρακινό, το Αλβανικό καί βάλε....».
ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ! ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! μαζί του ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΤΩ ΠΡΑΜΑΤΩ ΚΑΙ ΤΩ ΘΑΜΑΤΩ και συντάσσεται με τον μπλόγκερ που γράφει «Ξεπεράστε το κόμπλεξ σας με τους ξένους, τους φτωχούς, τους διαφορετικούς, και δείτε πως πιό πολλά κοινά έχετε με τον μετανάστη από το Αφγανιστάν, παρά με τους κ.κ. Βαρδινογιάννη, Κόκκαλη, κλπ. ... μάθετε πως “Έλλην ών, ο έχων Ελληνική παιδεία”, σύμφωνα με τους προγόνους που τόσο θαυμάζετε και όχι όποιος κατά τύχη βρέθηκε σε αυτό το κομματάκι γής».
Να του απαντήσετε κι εσείς....«αρκεί να έχετε το "ΟΚ" από τον πνευματικό σας».
ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ο άγιος Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος :"θα μαυρίσει ο τόπος, θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάιντα"...
Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: Άγιε.Ενδυθείτε τους πάλλευκους χιτώνες σας, ίνα ξεχωρίζετε εις τους αιώνες των αιώνων , αμήν από τους Ταλιμπάν.
ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ Η κ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ!
Ο Τύπος: « Ριζικά διεφώνησε με τον «Καλλικράτη» και η γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρρήγα, γιατί στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνεται πλέον ο έλεγχος από κάτω αντί από πάνω...».
KALATRABA DIMARXE!
ΚΟΥΙΖ: Τι σχέση έχει η Κάντανος με τα ακόλουθα; Крагујевца, Płońsku, Věluň, Крушевац, Brighton, Αbidjan, Волгоградской, للصحة العامة ،Yamoussoukro, Котору, Loma, Płońsku, 수바의. Куманово, Genève; Η λύση στο επόμενο. Οι σωστές απαντήσεις κερδίζουν 5.000.000. Αν δεν βρείτε άκρη στη Βίκυπεδια ή στο Λεξικό της Δημοτικής Αρχής, ρωτήστε τον Τρισμέγιστο, He knows about the connection.
ΟΙ ΣΟΛΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ: Για την αντιμετώπιση του μαμουνιού Tuta ab¬so¬lu¬ta οι ειδικοί συνιστούν:
Εγκατάσταση προθαλάμου με διπλές πόρτες στα θερμποκήπια, όπως στην Εθνική στην Παλιόχωρα, προσωπομετρικό έλεγχο και ολόσωμο σκανάρισμα. Απομάκρυνση και καταστροφή με ασφαλή μέθοδο (π.χ κάψιμο) όλων των ξενιστών που τυχόν υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο όπως του Solanum melongena, Solanum tuberosum, Solanum nigrum, Solanum eleagnifolium.
Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ, ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΜΟΥ...
Ποιός ρεεε, μας ε βοήθησε να κάψουμε τη Συναγωγή; Το ΝΑΤΟ ρεεε... Σκάσε ρεεε, που φαγώθηκες να φύγουνε οι βάσεις. Και που θα βρίσκαμε άλλοθι, ρεεε.;
Ευτυχείτε...
Ο π.τ.δρ. Ευτυχής τω πραμάτω και τω θαμάτω
ΥΓ. 1 Μα είναι δυνατό να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα του Πατριαρχείου με το να γίνουν οι δεσποτάδες της Κρήτης Τούρκοι υπήκοοι; Και πως συμβιβάζεται με την αγαμία;
ΥΓ. 2 Πληροφορώ τον Ε. Κορκίδη ότι υπάρχει κι άλλος Τσιβούρης ευεργέτης από τα Πλεμενιανά. Στην επόμενη ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΥ θα προτείνω να ανακηρυχτεί ευεργέτης ο φίλος μου ο Τσιβουρονικόλας που έχει να λαβαίνει από κάτι μερεμέτια από την εποχή της παλαιάς Δημοτικής αρχής.
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ (μετά την επίσκεψη Καρούντζου και λίγο μετά τσοι τσικουδιές):
Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε έξι γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δισ. ευρώ, για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας...(Σχόλιο από τα Χαν. Νέα)
Ευτυχής....
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Εκτυπώσιμη μορφή


Send to friend
